Klenk GmbH & Co KG, Schwebheim D.

Klenk is een familiebedrijf - in de derde generatie - gespecialiseerd in botanische kruiden en specerijen. Al meer dan 90 jaar importeren, exporteren en verwerking wij plantaardige grondstoffen.

Wij kopen onze producten zowel lokaal als van over de hele wereld (ginkgo uit China, duivelsklauw uit Namibië of sarsaparilla wortel uit Mexico) Of wat te denken van pepermunt of citroenmelisse, die worden geteeld door lokale boeren. Door het onderhouden van nauwe banden met onze leveranciers en directe aankoop in de landen van herkomst, zijn wij in staat om de beste kwaliteit kruiden, evenals zeer zeldzame kruiden te leveren.

Klenk heeft zich kunnen ontwikkelen tot een van de twee grootste leveranciers van de 25.000 apotheken in Duitsland en Europa, alsmede de farmaceutische industrie. Dit bewijst dat we vertrouwd zijn met de kwaliteit van producten en diensten. Wij leveren onze Herbline-klanten met plantaardige grondstoffen in verschillende gebieden, zoals de industrie, producenten van diergezondheid producten of diervoeder, ziekenhuizen, homeopathische beoefenaars en therapeuten & teashops en nog veel meer.


AgriPartners vertegenwoordigd Klenk GmbH & Co KG in de BeNeLux

Ons inkoopbeleid

Hoe kunnen wij u helpen? Hoe zit het met aloë uit Zuid-Afrika, kamille bloemen uit Egypte, mate bladeren uit Brazilië, of misschien senna vanuit India? Wij zorgen persoonlijk voor al onze aankopen en reizen naar de herkomst van de grondstoffen. We gaan uit van onze manier om de kwaliteit van de producten, de omstandigheden ter plaatse, de methoden van de teelt te verzekeren, en natuurlijk de controle van de werkomstandigheden op het terrein in de landen van herkomst.

Of wij stoppen gewoon bij onze boeren in Schwebheim die op contractbasis voor ons aanbouwen voor een persoonlijk gesprek. Onze hoogste prioriteit is om de kwaliteit van de geneeskrachtige planten te garanderen. Al onze grondstoffen zijn meestal onverwerkt bij aankoop. Dit is de enige manier om de werkzame bestanddelen en etherische oliën behouden.

Na een zorgvuldige analyse door onze medewerkers in ons laboratorium en kwaliteitsborging, kan het materiaal worden verwerkt en geraffineerd: gehakt, gemalen, gemengd en afgepakt volgens de specificaties van onze klanten. Onze magazijn voorraden zijn altijd hoog. Dat is de manier waarop we inspelen op de toegenomen vraag, ongeacht het seizoen of de huidige trends.